Начало актуално Певицата Йоанна Драгнева: Пълното спокойствие идва с Панорама, пълното щастие – с раждането!

Певицата Йоанна Драгнева: Пълното спокойствие идва с Панорама, пълното щастие – с раждането!

Отново сме с лъчезарната певица Йоанна Драгнева, която бе така любезна да отговори на въпросите ни относо бременността, изследванията, семейния живот, майчините тревоги и бебетата. Благодарим за страхотното интервюто на Йоанна – както обикновено тя беше невероятна, а за вас драги читатели и бъдещи пациенти на Панорама – можете да прочетете интервюто безплатно в тази страница, то е информативно, интересно и съдържа отговори на въпроси, които в момента вероятно ви вълнуват

Певицата Йоанна Драгнева: Пълното спокойствие идва с Панорама, пълното щастие – с раждането!

В онзи момент си мислех, че периодът на бременността е най-щастливият в моя живот. Оказа се, че пълното щастие започва от раждането. Никога няма да забравя, колко се развълнувах, когато чух първия и плач и когато я прегърнах за първи път! Това усещане не може да се опише с думи!

Така е. Като бъдещи родители за първи път и не чак толкова млади, съвсем нормално беше да се притесняваме дали всичко с нашето чакано бебе ще бъде наред. Напоследък има все повече медицински данни, че при първа бременност след 30 години рисковете за генетични аномалии при детето са много по-високи. Въпреки, че и по двете родови линии нямаме информация за такива, дълго обмисляхме дали да направим пренатален генетичен тест.

В крайна сметка взехме решение да не стоим в неведение 9 месеца и при първата възможност още в 10 седмица от бременността направихме Панорама. Трябва да си призная, че тези седем дни, през които чакахме резултатите, бяха най-мъчителните за мен. Наистина много се притеснявах дали тестът ще покаже наличие на някой от най-често срещаните синдроми като Даун, Патау или Едуардс, но си казах, че го приемам каквото е. За наша огромна радост резултатите бяха добри и си отдъхнахме. Освен това получихме и още една радостна новина – разбрахме и пола на бебето още тогава.

Доверихме се на познат лекар, който от години работи в сферата на генетичната медицина. Много вярвам на българи, които са се доказали в чужбина, а тази материя е изключително сериозна. Бях впечатлена, че пробата само се взема в България и веднага се изпраща в Германия в сертифицирана лаборатория, където се провеждат анализите на Панорама.

Изследванията се правят от германски специалисти, а както се шегуваме вкъщи „немското качество си е немско качество“. Занем, че там компромис и грешка няма. Панорама наситина е иновативен и вече доказал се в Европа и предпочитан от много бъдещи родители.

Протече в непоклатимо спокойствие, че всичко с бебето е наред, а това е най- важното за бъдещата майка и семейството.

Ако има нещо, което ги притеснява, да не се колебаят и да направят каквото е необходимо, за да разберат реалното състояние на детето. Съвременната медицина вече дава  много възможности за информация за здравето на бебетата още преди да се родят.

Нашето семейство вече е цяло!  Имаме късмет, че ни се „падна” много кротко и послушно дете и това ни дава възможност да се придържаме към дневния си режим. С всеки следващ ден се изненадваме колко много е пораснала, как е усвоила ново умение, което е удивително и ни прави много щастливи!Радваме се на всяка малка крачка, помахване с ръка. А иначе с бебе винаги трябва да си подготвен и за неочаквани неща, защото колкото и да планираш, винаги ще се намери нещо, което да те изненада.

Йоанна Драгнева

Още интервюта, както и мнения и отзиви за Панорама можете да намерите тук.

Имате въпроси?

Свържете се с нас на посочените контакти.