Здравейте. Казвам се С.Н. и ще опиша моята история за това как реших да се доверя на Панорама.
Бременна съм с близнаци и всички прегледи бяха нормални докато не дойде времето за първата фетална морфология и биохимичен скрининг. Прергледът беше изключителен неприятен за мен заради поведението на специалиста. През по-голямата част беше гробно мълчание и подхвърляне на гръмки възклицания от рода на :“Не мога да повярвам! „Не е истина!“ Стойности летяха във въздуха като отново нямаше обяснение, а възклицание:“ 2,5….? Ауууу, 2, 5……!!!!!“ Исках да избягам. След прегледа ми беше казано:“ Всичко изглежда наред,но носните костици са недоразвити, а това е признак за Синдорм на Даун. Рискът е 1:30, но нищо не мога да кажа окончателно докато не видя биохимичния скрининг“.
Тръгнах си със свито сърце, не заради информацията,която ми казаха накрая, а заради отношението. На другият ден звънят от въпросната клиника и обявяват, че хормоните от биохимичния скрининг са супер, но заради носните костици, рискът продължава да е 1:30. И предлагат, да отида при тях на пореден преглед с идеята да “ редуцирали едно от бебетата“. Тази информация вече наистина ме взриви, защото каквото и да имаше на бебета ми, ние със съпруга ми си ги искаме и ще си ги гледаме. След като първоначалното негативно усещане отмина от въпросните специалисти, проведохме разговор с наблюдаващия ме гинеколог. Тя препоръча неинвазивен метод, за да имаме представа какво се случва и да се подготвим за бебетата ако излезне Даун или някакъв друг вид аномалия.
Избрахме PRENATEST, защото процентът на сигурност от изследването беше много висок, а и обратните връзки и имформацията, която получих от други жени, които са се възползвали от панорамата беше много положителна. Тък като на този етап сумата беше непосилна за нас, от лаборатирията ни предложиха да се свържем с техни финансови партньори(Medlease), които да ни отпуснат заем. Искам да кажа,че специалистите от Панорама и Medlease бяха изключителни професионалисти, много добре стиковани по между си и за кратко време отпуснаха безлихвен заем и направихме и изследването.Избрахме разширения пакет ПАНОРАМА СТАНДАРТ ПЛЮС от 1799 лева. След шест работни дни резултатите пристигнаха и за наша радост всичко беше наред. След един ден дойде и генетичното заключение от „Майчин дом“, в което пише, че НЕ се препоръва нищо повече освен стандартните за една бременност – фетални морфологии и фетална ехокардиография.
Панорама внесоха спокойствие в живота ми. И искам да подкрепя всички дами, които очакват дете, да помислят за Панорама, защото той би спестил много притеснения и тревоги. Искам още веднъж да изкажа огромната си благоданост на екипа на Панорама и Medlease и да им пожелая много здраве и успехи.