Великденска промоция – 10% ОТСТЪПКА за ВСИЧКИ пакети Panorama от 26 април до 6 май – Заяви ТУК

Каква емоция изпита, когато разбра, че си бременна? Какви бяха първите мисли, които ти дойдоха на ум?                                                 

Шок…Това беше първото, което изпитах. Седях вторачена в теста, гледайки двете наситени черти може би около час, никаква мисъл не минаваше през главата ми. И двамата със съпруга ми имаме репродуктивни проблеми, след години изследвания и неуспехи, лекарите бяха единодушни, че шансовете ни за естествено зачеване са почти нищожни, а дори и да настъпи такова, вероятността бременността да се развие, клонеше към нула. Няколко месеца по-рано се бяхме сблъскали с мъката от това да изгубим бебе в ранна гестационна седмица, което все пак ни даде надежда, че и на нас може да ни се усмихне щастието. Но въпреки това, не бяхме подготвени по никакъв начин за тази изненада.

Защо реши да направиш Панорама – имаше ли конкретни медицински показания? 

Още преди да забременея, бяхме наясно, че поради естеството на репродуктивните ни проблеми, е силно препоръчително да направим пренатален тест. Положението се затвърди и след като загубихме първото бебе. След като премина първоначалният шок от факта, че съм бременна, започнаха и страховете – дали няма отново да загубя бебето? Всичко наред ли ще бъде този път? Не смеехме да се зарадваме, не искахме да казваме на никой, първите седмици минаваха ден за ден, дори ме беше страх да приема, че съм бременна. Не мога да си представя дори как щеше да протече бременността ми, ако не бяхме направили Панорама.

В кой период от бременността направи Панорама?

Направих Панорама в 11 гестационна седмица и когато получихме резултатите след 5 дни, сякаш най-накрая осъзнах, че съм бременна и си позволих да се зарадвам истински. Естествено, остатъка от бременността премина в много повръщане, киселини, контракции и неразположения – определено не беше от най-прекрасните периоди в живота ми, но няма по-удивително нещо от това да си гушнеш детенцето накрая.

Какво се промени по време на бременността ти, след като получи резултатите от Панорама?   

Определено настъпи спокойствие. Вече не чакахме всеки преглед с присвити сърца, а изпитвахме вълнение и нетърпение. Малкото ембрионче се беше превърнало в бебе, нашето бебе. Освен, че с детенцето ни всичко е наред, разбрахме и какъв ще е неговият пол. Започнахме да мечтаем за него, да си го представяме как ще изглежда, цялостно се отпуснахме и се опитахме да се насладим на бременността доколкото е възможно. Естествено после идват другите страхове – раждането и всичко, свързано с него.

Как се промени животът ти след като роди?

Да си родител е едновременно прекрасно и влудяващо преживяване, всеки ден емоциите ти се въртят като влакче на ужасите в увеселителен парк, непрекъснато изпитание за психиката и тялото. Но децата дават най-чистата и безусловна любов, осмислят всяка секунда, няма по-божествено усещане от това.

Какъв съвет би дала на една бъдеща майка?

Да не се колебае, когато става въпрос за здравето на детето си и спокойствието си. Истината е, че в съвременния свят, жените по време на бременността си сме изключително тревожни и не можем да се насладим на чудото, което се случва с нас. Ако има изследване, което може да промени това, то определено си заслужава да бъде направено. Пренаталните изследвания вече са широко достъпни, сигурни и напълно безопасни. Така, че Панорама е най-доброто решение, което една бъдеща майка може да вземе за себе си и за малкото чудо в нея.