Великденска промоция – 10% ОТСТЪПКА за ВСИЧКИ пакети Panorama от 26 април до 6 май – Заяви ТУК

Ще ви помолим да разкажете малко повече за себе си? Това първа бременност ли е за Вас? Как разбрахте, че стe бременна? В какъв момент от живота Ви посрещна тази новина?

Здравейте! Казвам се Марияна Георгиева от Пловдив, на 35 год. От шест години съм с моята половинка – Румен, а от три години сме семейство. Това за нас е първо, очаквано от много години, дете. След много дълго чакане, ето и ние сме на прага да посрещнем на бял свят нашето дете. Двете чертички бяха най-щастливият момент, с който сме се сблъскали и поставиха нов етап в нашия семеен и емоционален свят.

Смятате ли, че до бременните жени в България достига достатъчно информация относно неинвазивната диагностика?

За разлика от предишни години, мисля че все повече информация е достъпна за бъдещите майки. Има много специалисти, които са пряк източник на тази информация. Такъв е и моят случай.

Важен ли е информираният избор за пациента?

За мен е от съществено значение пациентът да е информиран на ниво. Да знае какво му предстои по време на този така истински и важен момент в живота. Защото информираният човек взима по-правилни решения.

Какво Ви накара да се насочите към направата на Панорама?

Срещата ми с Панорама беше неочаквана за мен. Обстоятелствата бяха такива: след направата на два БХС (ранен и късен  биохимичен скрининг), резултатите на които бяха лоши, с много големи отклонения, с голям риск детето ни да се роди със  синдром на Даун, ние стигнахме до направата на Панорама. Не е лъжа, за мен Панорама беше нещо чуждо и непознато. Благодарение на д-р Даскалова разбрах за Панорама и какво точно може да ти даде той, а именно за мен и семейството ми той даде спокойствие.

Какви според Вас са предимствата на неинвазивния Панорама?

Предимствата са  много – лесен, достъпен, безболезнен, бърз, нов метод, който не е за пропускане!

След като разбрахте резултата от Панорама, как се почувствахте?

Истински щастлива, както аз, така и моят съпруг. А след  голямото щастие, дойде и истинското спокойствие. Всички рискове бяха отхвърлени, всичко бе наред, нямаше поводи за притеснение вече. Почувствах облекчение.

Бихте ли препоръчали Панорама на свои близки и познати, които планират бременност?

Да, бих препоръчала Панорама, не само на моите приятели, но и на всички които  планират или вече са бременни. Ако го направят ще избегнат много излишни притеснения и емоции, а и ще внесат много яснота  по въпроси, които биха ги притеснявали до края на бременността. Подарете си щастие и спокойствие с Панорама!

Как бихте разтълкувала следното изречение: Повече щастливо бременни жени в България!

Преди всичко пожелавам повече бременни жени за България, повече детски смях, повече детски усмивки и надежди. Щастливо бременните жени са истински обичаните, информирани и предприемчиви жени. Жени, които осъзнават, че има много рискове, които ги дебнат по време на бременност, но и жени които са готови да се отърват от тези рискове с правилно взети мерки и решения, а именно направата на Панорама. Панорама е щастие!

Доколко бяхте запозната с рисковете от генетични аномалии при плода когато забременяхте?

Бих казала, че бях доста запозната с генетичните аномалии още преди да забременея. Има доста информация в интернет, която бях изчела и която ми бе дала  основите за познанията. Но искам да кажа, че колкото и да се чувстваш подготвен  за такъв момент, никога не е така когато се сблъскаш с него. Да, след като минах по този път, бих казала, че сега съм по-запозната и бих помогнала на всеки в такъв момент.

Предполагахте ли, че точно Вие можете да станете нашият 1000 пациент? Как разбрахте за нашата кампания и зарадва ли Ви подаръкът, които Ви направи екипът на Панорама България?

Изобщо не съм очаквала, че ще получа този подарък. Затова, че съм станала 1000-ят пациент научих от д-р Даскалова, както и за възможността да го направя напълно безплатно. Изключително съм благодарна на екипа на Панорама за предоставената възможност. Много съм щастлива, че се срещнах  с Панорама в толкова важен за мен момент. Едно голямо –Благодаря!!!

Какво послание бихте отправили към всички бременни, до които ще достигне този материал?

Пожелавам на всички бъдещи мами една спокойна бременност. Бъдете принципни и отговорни. Запознавайте себе си с информацията, която би била нужна за Вас. Бъдете отговорни към Вас и Вашето дете, не подминавайте с безразличие  направата на тестове и изследвания. Никой не е застрахован, но животът е вече друг, медицината ни дава много шансове и осигурява спокойствие в живота ни. А един от тези пътища за спокойни дни на бременност е Панорама! Направете го и няма да съжалявате!

Специални благодарности на екипа на Панорама, на д-р Даскалова и на безкрайната подкрепа на моето семейство!

Благодаря, Панорама!